Smink : kérdezz - felelek

Friss topikok

Az alapozás művészete

2011.04.07. 23:21 | Enci_sminkes | 1 komment

Kellékek

Az alapozó felvitelének többféle módjából választhattok.

Ujjal kis pöttyökben, szivaccsal vagy ecsettel.

Az alapozó felvitelének legegyszerűbb módja ha nyomtok az alapozóból egy keveset a kézfejetekre, majd az ujjatokkal vigyétek fel kis pöttyökben az arcra kezdve a homlokon, orron, orcákon végül az állon. Majd ezeket a kis pöttyöket dolgozzátok össze, úgy hogy mindenhol tökéletesen fedjen. Ne feledkezzetek meg a fültövéről, és a nyakatokról sem.
Ha ezt a módszert választjátok, nagyon figyeljetek oda, hogy jól dolgozzátok össze a pöttyöket, mert az alapozó ujjal történő felvitelénél előfordulhat, hogy a végeredmény csíkos, foltos lesz. Az is előfordulhat, hogy végül az ujjaitokon több alapozó marad, mint az arcon. Próbáljátok ezt elkerülni. Nem szabad túl erősen dörzsölgetve a bőrbe masszírozni az alapozót. Törekedjetek arra, hogy vékony fedőréteget képezzen az alapozó a bőrötökön.

A végeredmény sokkal egyenletesebb és tartósabb lehet, ha az alpozó felviteléhez szivacsot használtok. Erre a legmegfelelőbb a háromszög alakú alapozószivacs. Ezt bármelyik drogériában beszerezhetitek.

Ha szivacsot használtok, ugyanúgy a kézfejetekre nyomjatok egy keveset az alapozóból, aztán mártsátok bele a szivacsot és úgy vigyétek fel az arcotokra. Ha legelőször használjátok a szivacsot, célszerű először benedvesíteni,mert így nem szívja magába az alapozót. Ha benedvesített szivaccsal viszitek fel sokkal természetesebb hatást értek el, mert így csak egy nagyon vékony réteg alapozó kerül a bőrötökre. Simítsátok a bőrötökbe a nyakatokon, a fültőnél és a fületek mögött is.

 

A harmadik módja az alapozásnak az ecsettel történő alapozás. Erre a célra rengetegféle alapozó ecset létezik. A lapos ecset tökéletes fedést biztosít, és sokkal tartósabb is lesz az eredmény. Viszont ennél az ecsetnél figyeljetek, hogy ne vigyetek fel túl sok alapozót egyszerre.

A tömöttebb ecsetnél ez nem okoz gondot, itt az a trükk, hogy az ecsettel körkörös mozdulatokkal vigyétek fel az alapozót. Ha ezt az ecsetet választjátok, és az alapozó színe is megfelelő, akkor szinte teljesen észrevehetetlen lesz, hogy egyáltalán alapozó van rajtatok. Nagyon természetes hatást érhettek el ezzel az ecsettel, viszont nagyobb tapasztalatot is igényel. A lényeg az, hogy minél többet gyakoroljatok, ismerjétek meg arcotok minden egyes zugát, így idővel seperc alatt végezhettek az alapozással, ami a reggeli rohanásban létfontosságú! :)

 

 

 

 

 


 Tömött ecset

 

 

 

 

Lapos ecset

A bejegyzés trackback címe:

https://sminkeljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr212808459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.06. 21:47:37

A kozmetikusom is próbálta elmagyarázni, hogy hogyan is kéne, de valahogy sosem tudtam megjegyezni a folyamatot :D (egyébként ide járok és mindig meg voltam velük elégedve kozmetikusszalon.hu/sminkeles ) de mióta rátaláltam erre a leírásra, csak elő kell vegyem és nem is bénázom el, úgyhogy köszi érte :)
Címkék: alapozás smink alapozó ecset
süti beállítások módosítása