Smink : kérdezz - felelek

Friss topikok

Az angol videóim története és miért akartam abbahagyni

2011.07.24. 19:11 | Enci_sminkes | 1 komment

Sziasztok,

Már biztosan észrevettétek, hogy mostanában, elég kevés videót gyártottam és ha mégis azt is angolul. Amikor elkezdtem az egész smink tutorial csatornát, az volt az ötletem, hogy nagyon sok olyan tippet meg tudjak osztani a magyar lányokkal is, akik esetleg (még) nem tudnak angolul, és ezért nem értik a "nagy" make up guruk videóit a youtube-n.

Mikor elkezdtem csinálni,nagy szenvedéllyel álltam hozzá az egészhez. Viszont eljött az a pont, amikor folyamatosan csak a negatív kritikát kaptam, a videóimat sorra leszavazták, kommentet persze senki sem írt. Kezdtem úgy érezni, hogy nem vagyok "jó" a  smink videógyártásra.

Már amikor visszanéztem a saját videómat a saját hangom is idegesített, és bebeszéltem magamnak, hogy másokat is idegesít. Aztán arra gondoltam,megpróbálom a videógyártást inkább angolul, hátha a világ jobban fogja értékelni :) Persze mára már rájöttem, hogy nem ez a fontos, és elmúlt ez a megfelelési kényszerem. Viszont a magyar videókkal még mindig úgy érzem, kicsit hadilábon állok. Ugyanis hiába a magyar az anyanyelvem, 4 évig egy olyan cégnél dolgoztam, ahol reggeltől estig angolul kellett beszélnem. Aztán most külföldre költöztem, ahol a mindennapi életben is az angolt kell használnom. Így úgy érzem az angol néha már jobban megy mint a magyar (erről ti is meggyőződhettek a legújabb videomban). Viszont nem akarom cserbenhagyni azokat sem akik eddig is néztek, és talán ezután is akarnak. Jövőhéten elhagyom a hotelt, és visszatérek az otthonomba, ahol berendezhetem a videó rögzítős szobámat, egy új kamerával, és normális világítással. Ha eddig is tetszett amit csináltam, nyomjatok egy lájk-ot, hogy tudjam nem akarjátok, hogy abbahagyjam!

És akkor nézzétek meg a legújabb magyar video-t:

Sziasztok!

Címkék: video angol smink

Elkészült az angol blogom!

2011.05.27. 20:25 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Sziasztok,

Ma megnyitotta kapuit az új blogom, angol nyelven!

 

Mindenkinek ajánlom, hogy nézegesse nyugodtan, ugyanis oda más videokat fogok feltölteni.

 

http://enikomakeup.blogspot.com/

 

Have fun!

PS.: Az első video Lady GaGa tutorial lesz! :)

Címkék: blog up angol smink lady make gaga

VV Anikó sminkje - végre :)

2011.05.22. 15:11 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Előszöris nagyon sajnálom, hogy hetekre eltűntem. Az utóbbi időben elég sok bonyodalom,változás volt az életemben, és nem akartam videót csinálni addig amég nem tudom a legjobb formámat adni. Mint a videoban láthatjátok, új helyről jelentkezem, ugyanis a 3 hét alatt külföldre költöztem :)

Ami még fontos, hogy hamarosan új blogot és youtube channel-t nyitok, ezúttal angol nyelven. Persze ez is megmarad mellette,de érdemes lesz a másik csatit is nézni,mert nem ugyanazok a sminkek fognak oda felkerülni mint amik ide.

 

És akkor nem is húzom tovább az időt, íme a video :)

 

Címkék: smink anikó vv

Shanna Moakler vidám nyári sminkje

2011.04.30. 20:23 | Enci_sminkes | 1 komment

Visszatértem!

Ezúttal Shanna Moakler rózsaszín & kék sminkjét készítettem el.

 

A következő videóban VV Anikó egyik sminkjét fogom megcsinálni :)

Címkék: smink shanna moakler

Páva smink

2011.04.18. 22:20 | Enci_sminkes | 6 komment

Sziasztok!

A mai napra egy bulis, szexi sminket készítettem nektek. Ez a smink minden szem- és hajszínhez tökéletesen passzol, úgyhogy ha ebben a sminkben mentek bulizni, garantált a siker!

Christina Aguilera szexi barbie sminkje

2011.04.16. 17:33 | Enci_sminkes | 3 komment

Ahogy ígértem, video világosban :D

Remélem tetszeni fog!

 

Címkék: barbie szexi smink christina aguilera

Naplemente smink

2011.04.14. 23:37 | Enci_sminkes | 2 komment

Tudom, az utóbbi napokban kicsit eltűntem, de nagyon sokat kell mostanában dolgoznom.

Ma viszont megtört a jég, nem bírtam tovább, úgyhogy itt egy újabb smink, hogy holnap is csodaszépek legyetek!

Puszi

 

· 1 trackback

Címkék: naplemente nyári smink

Az arc kontúrozása

2011.04.10. 23:28 | Enci_sminkes | 2 komment

Újabb videot készítettem nektek, ezúttal az arc kontúrozásról.

Remélem tetszeni fog és tudjátok majd hasznosítani.

Címkék: arc smink kontúr

Az alapozás technikája

2011.04.09. 18:07 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Sziasztok!

 

Készítettem nektek egy videot az alapozás technikájáról. A kamerám nem volt a legjobb,de remélem, hogy tetszeni és segíteni fog nektek.

 

Címkék: alapozás smink alapozó

Az alapozás művészete

2011.04.07. 23:21 | Enci_sminkes | 1 komment

Kellékek

Az alapozó felvitelének többféle módjából választhattok.

Ujjal kis pöttyökben, szivaccsal vagy ecsettel.

Az alapozó felvitelének legegyszerűbb módja ha nyomtok az alapozóból egy keveset a kézfejetekre, majd az ujjatokkal vigyétek fel kis pöttyökben az arcra kezdve a homlokon, orron, orcákon végül az állon. Majd ezeket a kis pöttyöket dolgozzátok össze, úgy hogy mindenhol tökéletesen fedjen. Ne feledkezzetek meg a fültövéről, és a nyakatokról sem.
Ha ezt a módszert választjátok, nagyon figyeljetek oda, hogy jól dolgozzátok össze a pöttyöket, mert az alapozó ujjal történő felvitelénél előfordulhat, hogy a végeredmény csíkos, foltos lesz. Az is előfordulhat, hogy végül az ujjaitokon több alapozó marad, mint az arcon. Próbáljátok ezt elkerülni. Nem szabad túl erősen dörzsölgetve a bőrbe masszírozni az alapozót. Törekedjetek arra, hogy vékony fedőréteget képezzen az alapozó a bőrötökön.

A végeredmény sokkal egyenletesebb és tartósabb lehet, ha az alpozó felviteléhez szivacsot használtok. Erre a legmegfelelőbb a háromszög alakú alapozószivacs. Ezt bármelyik drogériában beszerezhetitek.

Ha szivacsot használtok, ugyanúgy a kézfejetekre nyomjatok egy keveset az alapozóból, aztán mártsátok bele a szivacsot és úgy vigyétek fel az arcotokra. Ha legelőször használjátok a szivacsot, célszerű először benedvesíteni,mert így nem szívja magába az alapozót. Ha benedvesített szivaccsal viszitek fel sokkal természetesebb hatást értek el, mert így csak egy nagyon vékony réteg alapozó kerül a bőrötökre. Simítsátok a bőrötökbe a nyakatokon, a fültőnél és a fületek mögött is.

 

A harmadik módja az alapozásnak az ecsettel történő alapozás. Erre a célra rengetegféle alapozó ecset létezik. A lapos ecset tökéletes fedést biztosít, és sokkal tartósabb is lesz az eredmény. Viszont ennél az ecsetnél figyeljetek, hogy ne vigyetek fel túl sok alapozót egyszerre.

A tömöttebb ecsetnél ez nem okoz gondot, itt az a trükk, hogy az ecsettel körkörös mozdulatokkal vigyétek fel az alapozót. Ha ezt az ecsetet választjátok, és az alapozó színe is megfelelő, akkor szinte teljesen észrevehetetlen lesz, hogy egyáltalán alapozó van rajtatok. Nagyon természetes hatást érhettek el ezzel az ecsettel, viszont nagyobb tapasztalatot is igényel. A lényeg az, hogy minél többet gyakoroljatok, ismerjétek meg arcotok minden egyes zugát, így idővel seperc alatt végezhettek az alapozással, ami a reggeli rohanásban létfontosságú! :)

 

 

 

 

 


 Tömött ecset

 

 

 

 

Lapos ecset

Címkék: alapozás smink alapozó ecset

Minden smink alapja: Az alapozás

2011.04.06. 22:38 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Kérdezhetitek magatokban, miért vettük ennyire részletesen a bőrtípusokat és a bőrápolást. Nos a tökéletes alapozás elengedhetetlen része a megfelelően ápolt bőr. Úgyis mondhatnám, a tökéletes alapozás alapja az ápolt, szép bőr. A másik oka annak, hogy megpróbáltam végigvenni a főbb bőrtípusokat, az volt hogy segítségetekre legyen az alapozó kiválasztásánál. Rengetegféle alapozóval találkozhatunk, a bőség zavarában hogyan is tudnánk eldönteni melyik a legmegfelelőbb a számunkra bőrtípusunk ismerete nélkül?

Mint azt a különböző bőrtípusoknál kifejtettem, próbáljatok olyan alapozót választani, ami bőrtípusotoknak megfelel, illetve olyan összetevőket tartalmaz, amelyek bőrtípusodra ajánlottak. A tökéletes smink érdekében szánjatok időt arra, hogy végigolvassátok az adott alapozó összetevőit.
 

Amit általánosságban ajánlani tudok az alapozóval kapcsolatban:

- Válasszatok olajmentes alapozót
- Ha száraz a bőrötök válasszatok hidratáló, vitaminokkal dúsított (E-vitamin) terméket
- Nézzétek meg, hogy tartalmaz-e napfényszűrőt (SPF8, SPF10, SPF15, SPF20)
- A fényvisszaverőt tartalmazó alapozók optikailag simábbnak mutatják az arcbőrt
- Attól, hogy egy alapozó olcsó, még nem biztos, hogy rossz és attól, hogy nagyon drága, még nem biztos, hogy sokkal jobb. Mindig nézzétek meg az állagát, színét stb., mielőtt választanátok!
 

Hogyan válasszuk ki az alapozó színét?

Ne féljetek használni az üzletekben kiállított tesztereket. Nyomjatok egy keveset az alapozóból a kézfejetekre, majd az ujjatokkal kenjetek fel belőle egy kicsit az állatokra. Ha az alapozó folt 30 mp-en belül eltűnik (tehát teljesen beleolvad az arcotok színébe), akkor megtaláltátok a megfelelő árnyalatot.
Előfordulhat, hogy nem találtok ilyen árnyalatot, ilyen esetben két különböző színű alapozóból kikeverhetitek. Erről majd a későbbiekben írok részletesen.

Hogyan válasszuk ki az alapozó állagát?

Többféle állagú alapozó létezik. Vannak a folyékony (híg) alapozók, a krémes alapozók, és a kettő az egyben alapozók.

Én a krémes alapozót javaslom, ennek sokkal nagyobb a fedőképessége, mint a folyékony alapozónak. Az alapozó állagának megválasztását rátok bízom, ha idegesít, hogy érzed az arcodon az alapozót, akkor válaszd a folyékony változatot, ez nagyon könnyű, vékony réteget képez csak a bőrödön, viszont nem fed annyira erősen. Smink nélkül a tükörbe nézve, mindenki maga eldöntheti, hogy melyik állagú alapozóra van szüksége. (Természetesen, ha küldtök képeket, megpróbálok ebben segíteni.)

Végül pedig ajánlom az egyik kedvenc alapozómat.
 

Kapható a Rossmann üzletekben, az ára kedvező és fényvisszaverő anyagot tartalmaz, ami simábbnak mutatja az arcbőrt.
 

Mindenkinek jó keresgélést és kísérletezést kívánok! :)

 

 

Címkék: bőr száraz smink alapozó bőrtípus

A szép bőrért : kötelező!

2011.04.05. 22:27 | Enci_sminkes | 1 komment

Alvás

Figyeljétek meg, hogyan változik az arcotok,ha nem sikerül eleget aludnotok. A sötét karikák és a táskák a szem alatt csak a kezdetet jelentik!

Víz

Naponta minimum 8-10 pohár vizet igyatok, és kétszer mossátok le az arcotokat.

Napfényvédők

Az idő előtti rácosodás,napégés, barna foltok elkerülése érdekében használjunk UV-szűrő összetevőket tartalmazó hidratálót vagy alapozót (SPF10, SPF15, SPF20).

Tilos a dohányzás!

A dohányzás mély ráncokat okoz, főleg a száj körül.

Lemosás

Soha ne feküdjetek le sminkben aludni! Ezzel árthattok a legtöbbet a bőrötöknek.

 

Kevert bőr

2011.04.05. 22:17 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

A kevert bőr általában telt, színe egyenletes, üde, de az orron, az állon és a homlokon (T-zóna) enyhén zsíros sáv található.Sokunknak okoznak problémát a kitágult pórusok és a T-zónán jelentkező zsírosodás. A szem alatt és az arcon a bőr normál vagy száraz, ezért a két különböző területet a két külön típusnak megfelelően kell kezelni. Tehát a zsíros részekre faggyútermelést csökkentő, a száraz területekre hidratáló termékeket kell alkalmazni.

Ajánlott

Tápláló szépségmaszkok használata, éjszakai krémek, fényvédő hidratálók.

Kerülendő

Durva hatóanyagú kozmetikumok, szemcsék bőrradíroka  T- zónára, magas alkoholtartalmú tonikok, a sminket soha ne hagyjuk éjszakára az arcon!

Kevert bőr jellemzői

Mosakodás után 20 perccel a T-zónában fényleni kezd
T-zónában nagyobb a pattanások kialakulásának esélye
 

Zsíros bőr

2011.04.05. 22:03 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

A zsíros bőr természetes hidratáló anyagokat termel, így lassabban öregszik. A túl sok faggyú azonban problémák forrása lehet. A pólusok kitágulnak és a pattanások megjelennek. Figyeljetek arra, hogy ne tisztítsátok túl gyakran az arcotokat (naponta 2-3), mert ez tovább serkenti a faggyútermelődést.

Ajánlott

Olajmentes alapozók és hidratálók, mitesszer és pattanás kialakulásást gátló termékek. Antibakteriális illóolajok, pl. teafaolaj, mélytisztító olajok.

Kerülendő

Nagy alkoholtartalmú, erős hámlasztószerek, csillámos vagy selyemfényű alapozók,alkoholos tonikok, szappan, gyakori arctisztítás.

Zsíros bőr jellemzői

Mosakodás után 20 perccel fényessé válik
A pórusok 30 cm távolságból is jól láthatóak
Hajlamos mitesszerek, pattanások kialakulására

 

 

Alapok: Bőrtípusok

2011.04.04. 23:06 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Nagyon fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat, hiszen ennek megfelelő termékeket ajánlatos választanunk. A smink tartóssága és a tökéletes fedés érdekében elengedhetetlen, hogy ismerjük bőrünk típusát. Vegyük most először a száraz bőrt.

 

Száraz bőr

A száraz bőr valójában vízhiányos, így folyamatos nedvességpótlásra van szükség. Igyatok naponta legalább 8-10 pohár vizet, és nagy nedvességtartalmú hidratálókrémet válasszatok. Ha szükséges, naponta többször is krémezzétek be az arcotokat, figyeljetek arra, hogy a nyakatokat is mindig kenjétek be. 40 évesen hálásak lesztek érte :)

Kerülendő

Napsugárzás, mert ez súlyosbítja a bőr szárazságát. Ha elkerülhetetlen a nap, mindenképpen használjatok magas faktorszámú hidratálókrémet (SPF20). Kerüljétek a zsíros krémeket,az alkoholt és illatanyagokat tartalmazó termékeket.

Ajánlott

Szilikont, kollegént tartalmazó termékek,tápláló és hidratáló maszkok, E-vitamin, avokádóolaj. Védőhatású nappali krémek.

 

Száraz bőr néhány jellemzője

Mosakodás után a bőr (fájdalmasan) feszül.
Hidratáló krém használata nélkül az arc pikkelyes, durva tapintású.
T-zónában a pórusok majdnem teljesen láthatatlanok.

 

Címkék: bőr száraz smink bőrtípus

Bevezető

2011.04.04. 21:43 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Sziasztok!

A nevem Enikő, sminkes vagyok. Nagyon sokszor hallom azt, főleg a fiatal lányoktól, akik még most ismerkednek a sminkelés alapjaival, hogy szeretnének olyan sminkelési technikákat megtanulni, amivel  gyorsan és egyszerűen szebbé varázsolhatják magukat reggelente. Célom az, hogy ebben a blogban minden sminkeléssel kapcsolatos kérdést megválaszoljak. Az alapoktól fogjuk kezdeni, és megígérem, hogy megpróbálok mindenkit profi tanáccsal ellátni. Ne habozzatok hát írni, kérdezni!

"Ne keseregjünk többet a tükör előtt azt kérdezgetve magunktól: Mi a baj velem? Használjuk arra a szépítőszereket, hogy kiemeljük egyéniségünket, ne pedig arra, hogy eltakarjuk vagy korrigálni próbáljuk hibáinkat. Ne feledjük, a kevesebb mindig több. Ha túlságosan erőltetünk valamit, mesterkélt, természetellenes hatást érünk el. Találjuk meg és gyűjtsük össze saját kellékeinket,melyekkel sugárzó arcot, ragyogó tekintetet varázsolhatunk magunknak. Kísérletezzünk bátran! Ha megjelenésünk kedvező irányba változik, önbizalmunk is megnő. Az egész nem szabályokról és azok követéséről szól,hanem arról, miként állítsuk a különböző módszereket saját stílusunk szolgálatába. Higgyük el, a kísérletezés szórakoztató, ha pedig az eredmény nem tetszik, pillanatok alatt lemoshatjuk!"

/Leigh Toselli/