Smink : kérdezz - felelek

Friss topikok

Alapok: Bőrtípusok

2011.04.04. 23:06 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Nagyon fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat, hiszen ennek megfelelő termékeket ajánlatos választanunk. A smink tartóssága és a tökéletes fedés érdekében elengedhetetlen, hogy ismerjük bőrünk típusát. Vegyük most először a száraz bőrt.

 

Száraz bőr

A száraz bőr valójában vízhiányos, így folyamatos nedvességpótlásra van szükség. Igyatok naponta legalább 8-10 pohár vizet, és nagy nedvességtartalmú hidratálókrémet válasszatok. Ha szükséges, naponta többször is krémezzétek be az arcotokat, figyeljetek arra, hogy a nyakatokat is mindig kenjétek be. 40 évesen hálásak lesztek érte :)

Kerülendő

Napsugárzás, mert ez súlyosbítja a bőr szárazságát. Ha elkerülhetetlen a nap, mindenképpen használjatok magas faktorszámú hidratálókrémet (SPF20). Kerüljétek a zsíros krémeket,az alkoholt és illatanyagokat tartalmazó termékeket.

Ajánlott

Szilikont, kollegént tartalmazó termékek,tápláló és hidratáló maszkok, E-vitamin, avokádóolaj. Védőhatású nappali krémek.

 

Száraz bőr néhány jellemzője

Mosakodás után a bőr (fájdalmasan) feszül.
Hidratáló krém használata nélkül az arc pikkelyes, durva tapintású.
T-zónában a pórusok majdnem teljesen láthatatlanok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sminkeljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr512800529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: bőr száraz smink bőrtípus
süti beállítások módosítása