Smink : kérdezz - felelek

Friss topikok

Minden smink alapja: Az alapozás

2011.04.06. 22:38 | Enci_sminkes | Szólj hozzá!

Kérdezhetitek magatokban, miért vettük ennyire részletesen a bőrtípusokat és a bőrápolást. Nos a tökéletes alapozás elengedhetetlen része a megfelelően ápolt bőr. Úgyis mondhatnám, a tökéletes alapozás alapja az ápolt, szép bőr. A másik oka annak, hogy megpróbáltam végigvenni a főbb bőrtípusokat, az volt hogy segítségetekre legyen az alapozó kiválasztásánál. Rengetegféle alapozóval találkozhatunk, a bőség zavarában hogyan is tudnánk eldönteni melyik a legmegfelelőbb a számunkra bőrtípusunk ismerete nélkül?

Mint azt a különböző bőrtípusoknál kifejtettem, próbáljatok olyan alapozót választani, ami bőrtípusotoknak megfelel, illetve olyan összetevőket tartalmaz, amelyek bőrtípusodra ajánlottak. A tökéletes smink érdekében szánjatok időt arra, hogy végigolvassátok az adott alapozó összetevőit.
 

Amit általánosságban ajánlani tudok az alapozóval kapcsolatban:

- Válasszatok olajmentes alapozót
- Ha száraz a bőrötök válasszatok hidratáló, vitaminokkal dúsított (E-vitamin) terméket
- Nézzétek meg, hogy tartalmaz-e napfényszűrőt (SPF8, SPF10, SPF15, SPF20)
- A fényvisszaverőt tartalmazó alapozók optikailag simábbnak mutatják az arcbőrt
- Attól, hogy egy alapozó olcsó, még nem biztos, hogy rossz és attól, hogy nagyon drága, még nem biztos, hogy sokkal jobb. Mindig nézzétek meg az állagát, színét stb., mielőtt választanátok!
 

Hogyan válasszuk ki az alapozó színét?

Ne féljetek használni az üzletekben kiállított tesztereket. Nyomjatok egy keveset az alapozóból a kézfejetekre, majd az ujjatokkal kenjetek fel belőle egy kicsit az állatokra. Ha az alapozó folt 30 mp-en belül eltűnik (tehát teljesen beleolvad az arcotok színébe), akkor megtaláltátok a megfelelő árnyalatot.
Előfordulhat, hogy nem találtok ilyen árnyalatot, ilyen esetben két különböző színű alapozóból kikeverhetitek. Erről majd a későbbiekben írok részletesen.

Hogyan válasszuk ki az alapozó állagát?

Többféle állagú alapozó létezik. Vannak a folyékony (híg) alapozók, a krémes alapozók, és a kettő az egyben alapozók.

Én a krémes alapozót javaslom, ennek sokkal nagyobb a fedőképessége, mint a folyékony alapozónak. Az alapozó állagának megválasztását rátok bízom, ha idegesít, hogy érzed az arcodon az alapozót, akkor válaszd a folyékony változatot, ez nagyon könnyű, vékony réteget képez csak a bőrödön, viszont nem fed annyira erősen. Smink nélkül a tükörbe nézve, mindenki maga eldöntheti, hogy melyik állagú alapozóra van szüksége. (Természetesen, ha küldtök képeket, megpróbálok ebben segíteni.)

Végül pedig ajánlom az egyik kedvenc alapozómat.
 

Kapható a Rossmann üzletekben, az ára kedvező és fényvisszaverő anyagot tartalmaz, ami simábbnak mutatja az arcbőrt.
 

Mindenkinek jó keresgélést és kísérletezést kívánok! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sminkeljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr542805926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: bőr száraz smink alapozó bőrtípus
süti beállítások módosítása